Τα τέσσερα στάδια ενός αρχείου φωτογραφίας - Imagine Studio

Με την εξάπλωση της φωτογραφίας με φωτογραφικές μηχανές στα κινητά η φωτογραφία μπήκε στη ζωή μας

Έτσι λοιπόν θεωρούμε αυτονόητο ότι το αρχείο της φωτογραφίας είναι το κάθε "κλικ"

Όμως για τους επαγγελματίες μια τελική φωτογραφία έχει τα εξής τέσσερα στάδια

1ον Η λήψη Εκεί βρίσκεται η πρώτη υλη. Το αρχείο που τραβάμε οι επαγγελματικές μηχανές δεν είναι jpg ούτε άλλο αρχείο φωτογραφίας , αλλά είναι αρχείο δεδομένων, το όποιο έχει 40 φορές περισσότερη πληροφορία! Στη μηχανή φαίνεται μόνο ένα μέρος του αρχείου.

2ον Η μετατροπή σε φωτογραφία Εκμεταλλεύεσαι την πληροφορία του ψηφιακού αρνητικού και την κάνεις φωτογραφία.. Διορθώνεις τονικές λεπτομέρειες, χρωματικές, λάθη των φακών, κτλ και κάποιες φορές ίσως είναι πλεονασμός περισσότερη επεξεργασία (εξαρτάται από την ιδία τη φωτογραφία, το είδος της και τον σκοπό της)

3ον Retouch - Color Grading Κάποιοι νομίζουν ότι όλα γίνονται στο Photoshop. Αλλά η φωτογραφία έχει ήδη δημιουργηθεί. Σε αυτό το στάδιο γίνονται οι τελευταίες πινελιές .. παρόλα αυτά οι δυνατότητες του Photoshop είναι  ατέλειωτες.

4ον Εκτύπωση Πολλοί θεωρούν το θεωρούν περιττό. Το ψηφιακό αρχείο όμως δεν είναι ακριβώς φωτογραφία. Έχει κάτι το άυλο, απ'ότι η τυπωμένη φωτογραφία.

Η εκτύπωση αποτυπώνει όλη τη δουλεία. Επίσης οι ρυθμίσεις των οθονών διαφέρουν μεταξύ τους. Όποτε η φωτογραφία δεν φαίνεται σωστά.

Οι οθόνες των επαγγελματιών φωτογράφων πρέπει να είναι καλιμπραρισμένες με ειδικά μηχανήματα και να ταυτίζονται με τα εκτυπωτικά μηχανήματα.

Το imagine studio συνεργάζεται για τα ψηφιακά άλμπουμ αποκλειστικά με την κορυφαία εταιρία εκτύπωσης  Albumake - handmade albums

Θα θέλατε να ρωτήσετε κάτι άλλο;

Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας!